|
|
| Autor |
Wiadomość |
Cal Lightman [Qzin]

|
14 Grudnia 2000 Godzina: 12:21 |
|
- Nieplanowana aktywacja z zewnątrz! - Syreny i głos sierżanta Harrimana rozległy się po bazie.
Gdy tylko wrota się otworzyły w sali kontrolnej rozległ się głos.
- Tu major Amelia Banks do Stargate Command czy mnie słyszycie? Powtar...
- Tu sierżant Walter Harriman z SGC. Słyszymy.
- Przesyłam wam nasz kod z bazy alfa do uwierzytelnienia.
- Moment... Tak, zgadza się zawołam generała...
- Zadzwonimy do was znowu za 30 minut. Na razie chcę złożyć szybki raport, który nagrajcie i odtwórzcie dowództwu. Lepiej gdy odpowiedzą na niego chłodnym okiem. Nasz stan na dzień dzisiejszy to 297 osób w miejscu w którym jesteśmy. Wliczam w to jedynie tubylców, którzy aktywnie nam pomagają w pracy. Straciliśmy m.in. Pułkownika Rusha, który możliwe iż jeszcze żyje, doktor Laurę Corbit, która wg wspomnień Cala Lightmana zamieniła się w anioła i odleciała oraz szeregowych Maurice'a, Seina, Bensa i st. szeregowego Oiltana. To jest z ludzi, którzy ewakuowali się z alfy. Niestety na Alfie straciliśmy jeszcze 5 ludzi w trakcie ucieczki. Na razie największym problemem z jakim borykamy się to brak odpowiedniego ekwipunku. Nasze ładunki C4 są na wyczerpaniu. Z pozytywnych wiadomości dysponujemy 6 w pełni sprawnymi statkami, które posiadają funkcje osłon oraz potrafią stawać się niewidzialne. Dodatkowo znaleźliśmy źródło energii, które zasila miasto w którym rezydujemy. Udało nam się wybrać za pomocą dużego pomarańczowego kryształu współrzędne planety w innej galaktyce. I niestety choć możliwość powrotu istnieje obawiamy się, że miasto mogło by wpaść w niepowołane ręce. Mamy tutaj dość nieprzyjazną rasę, która żywi się latami z ludzkiego życia. Tubylcy nazywają ich "Wraith". Obawiamy się, że z powodu kłopotów z żywnością tutaj, ruszą w stronę Ziemi. Z dalszych informacji znaleźliśmy maszynę, która przedłuża życie w nieskończoność. Grupa 20 naukowców zajmuje się uruchomieniem jej ponownym. Co do łańcucha dowodzenia tymczasowo sprawuję pieczę nad militarną częścią ekipy jako awansowana przez pułkownika i pełnomocnika prezydenta Richarda Woolseya. Przepraszamy, za taki skrócony raport, ale mamy właśnie w planach odzyskać 2 połowę miasta spod wody. I niestety muszę nadzorować naukowców by się nie pozabijali kto ma rację i ile energii to pożre z naszych zapasów.
_________________ Pointman lvl 10
0 exp |
|
| Nie Maj 02, 2010 21:18 |
|
 |
Reklama
|
|
| Nie Maj 02, 2010 21:18 |
|
 |