Autor |
Wiadomość |
George Malopolsky

|
|
|
z tego co pamietam to ja nigdy jakos nie przykladalem do charakerow jakiejs wiekszej wagi, bo takie zmuszanie graczy to na dluzsza mete nie wychodzi na dobre. no jedynie jak ktos koniecznie chcial grac palladynem to moze, ale u mnie nie bylo takiego wariata ;p
z tego co pamietam dobrym pomyslem byla tak zwana reputacja ktora byla zastosowana miedzy innymi w Fallout. tam pracowalo sie nad ogolna reputacja + nad opinia w kazdym osobno miescie.
moja drozyna byla tak generalnie chaotyczna dobra (tzn pozniej gralismy postaciami zlymi ale to juz inne postacie) czyli raczej starali sie dzialac dobrze ale nie mieli oporow zeby komus dac w ryj, jest to dosyc elastyczna pozycja jaka mozna przyjac.
|
|
Pon Sty 25, 2010 21:29 |
|
 |
Reklama
|
|
Pon Sty 25, 2010 21:29 |
|
 |
Cal Lightman [Qzin]

|
|
|
No i właśnie mi się wydaje, że co jakiś czas zmiana charakteru jest możliwa. Na skutek przejść i przeżyć i w ogóle...
Ale no zasadniczo to warto mieć jakiś zestaw cech, które się chce posiadać. Jak np. Duffman. Chaotyczny wkurzający xD
_________________ Pointman lvl 10
0 exp |
|
Pon Sty 25, 2010 21:56 |
|
 |
George Malopolsky

|
|
|
xD
nie no w sumie to to jest calkiem prosta kwestia: jezeli ktos stale zachowuje sie w okreslony sposob to sie mu przypisuje adekwatny charakter, a jak nie, no to chaotyczny ;p no i tam np mozna dodac czy dobry czy zly
|
|
Pon Sty 25, 2010 22:00 |
|
 |
A.A. West
Major

|
|
|
|
 |
 |
Duffman. Chaotyczny wkurzający xD |
Chaotyczny turlający :D
"Duffman, patrz! Schody..."
_________________ West: "Ty pewnie nawet nie pamiętasz jak ja się nazywam!"
Pierre spojrzał znacząco na naszywkę na mundurze.
West: "Jestem kretynką..." |
|
Pon Sty 25, 2010 22:04 |
|
 |
George Malopolsky

|
|
|
wogule chmura, uwazam ze w twoich scenariuszach zbyt malo magicznych przedmiotow (albo powiedzmy tak wysokiej technologi ze potrafiacych czynic cuda ;p)
|
|
Wto Sty 26, 2010 22:56 |
|
 |
Cal Lightman [Qzin]

|
|
|
Bullshit! Trafiliście już na kilka niezwykłych rzeczy z czego jedno potrafi mniej niż myśleliście i MG was leciał w wała parę miesięcy pokazując wam to co chcieliście widzieć xD.
Ale to druga drużyna wie, bo to badania McKey'a.
A co do magii no... to nie ten system. Aczkolwiek pograłbym sobie w D'n'D. Gorzej, że nigdy nie miałem pomysłów na fabuły. Ani trochu. Jakoś fantasy mi nie leży. A skokszony mag, to skokszony mag i nie ma mocnych xD.
0 exp |
|
Wto Sty 26, 2010 23:45 |
|
 |
Robert Menard [aph]

|
|
|
Zapraszam na "epickie dedeki" ktore mistrzuje raz na czas, gramy 100m od Ciebie ;)
|
|
Sro Sty 27, 2010 21:46 |
|
 |
Cal Lightman [Qzin]

|
|
|
Thobi to mi daj znać kiedy plz. I musimy jakąś postać zrobić wtedy jak coś ;]. Ale to już coś wymyślę :D.
Będzie oczywiście chaotyczna chaotyczna ;].
0 exp |
|
Sro Sty 27, 2010 23:01 |
|
 |
George Malopolsky

|
|
|
powiadasz ze gracie w D&D ? ;]
btw mam dostep do takich podrecznikow jak: zbrojownia, psionika, rokugan, chyba jakies 2 dodatki jeden do magow a 2 do zlodziejaszkow oraz postacie epickie
zakladajac ze pochodze po znajomych i je odzyskam/pozycze bo nie dosc ze sa rozsiane po calej naszej bylej drozynie to jeszcze nie wiadomo ktory jest kogo ;p
|
|
Czw Sty 28, 2010 00:38 |
|
 |
Calvin Roth
Cywil

|
|
|
jak juz mowilem wczesniej jak chceta zagrac w dd4 to dajcie znac zbiermy sie zrobmy posty i wio
_________________ Cpt. Dickface: *z wyrazem wściekłości wymalowanym na twarzy zwracając się do Maj. Dumbass'a* Mogę mu kazać zrobić 100 pompek?
Cal: *z radością małego dziecka na widok motylka któremu może oderwać skrzydełka* Kazać to Ty sobie możesz.
 |
|
Czw Sty 28, 2010 00:53 |
|
 |
George Malopolsky

|
|
|
ale kto bedzie MG ? bo mi sie nie chce ;p ewentualnie kiedys mlotka moge poprowadzic, ale to kiedys
|
|
Czw Sty 28, 2010 14:41 |
|
 |
Calvin Roth
Cywil

|
|
|
w dd 4 ja moge prowadzic to juz mowilem tez wczesnij :P dd3.5 sie nie dotykam 4reczke moge prowadzic na lajcie.
_________________ Cpt. Dickface: *z wyrazem wściekłości wymalowanym na twarzy zwracając się do Maj. Dumbass'a* Mogę mu kazać zrobić 100 pompek?
Cal: *z radością małego dziecka na widok motylka któremu może oderwać skrzydełka* Kazać to Ty sobie możesz.
 |
|
Czw Sty 28, 2010 15:22 |
|
 |
Cal Lightman [Qzin]

|
|
|
To mojego maga masz tam rozpasanego u siebie na kompie. Ja kiedyś czas znajdę na jedną sesyjkę, ale to musiałby być weekend i nie dzień w którym nie ma mnie w Krk ;].
0 exp |
|
Czw Sty 28, 2010 16:10 |
|
 |
Robert Menard [aph]

|
|
|
Bym w 4kę chętnie zagrał kiedyś.
|
|
Pią Sty 29, 2010 00:12 |
|
 |
Kyl Nakov
Porucznik

|
|
|
Jakby była jakas jednostzrałowka to tez chetnie zagram.:)
_________________ "Nie może być nic logiczniejszego niż język, w którym wszystko, co nielogiczne, jest wyjątkiem!"
Witold Gombrowicz — Ferdydurke |
|
Pią Sty 29, 2010 00:27 |
|
 |
Reklama
|
|
Pią Sty 29, 2010 00:27 |
|
 |
|